logo

اسید سولفوریک 98 درصد ؛ پایدارترین نوع اسید

اسید سولفوریک 98 درصد

اسید سولفوریک 98 درصد ، اسید سولفوریک غلیظ هم نامیده می شود که در کارخانجات تولید می شود. این اسید در غلظت های متفاوتی مانند 35% و 50% موجود است اما اسید سولفوریک 98 درصد پایداری بیشتری برای نگهداری در انبارها دارد. از لحاظ فیزیکی به صورت مایع رقیق، بی رنگ و کاملا محلول در آب است که خاصیت خورندگی روی فلزات، بافت های زنده و حتی سنگ دارد. در غلظت های بالا این اسید خاصیت خشک کنندگی و اکسید کنندگی قوی دارد. اسید سولفوریک 98 درصد دارای مولکول هایی با فرم گشتاور قطبی است که می توانند با یکدیگر پیوند هیدروژنی برقرار کنند.

اسید سولفوریک 98 درصد، اسید سولفوریک غلیظ هم نامیده می شود که در کارخانجات تولید می شود. این اسید در غلظت های متفاوتی مانند 35% و 50% موجود است اما اسید سولفوریک 98 درصد پایداری بیشتری برای نگهداری در انبارها دارد. از لحاظ فیزیکی به صورت مایع رقیق، بی رنگ و کاملا محلول در آب است که خاصیت خورندگی روی فلزات، بافت های زنده و حتی سنگ دارد. در غلظت های بالا این اسید خاصیت خشک کنندگی و اکسید کنندگی قوی دارد.

آنچه در این مقاله خواهید خواند

اسید سولفوریک 98 درصد ؛ پایدارترین نوع اسید

اسید سولفوریک 98 درصد، اسید سولفوریک غلیظ هم نامیده می شود که در کارخانجات تولید می شود. این اسید در غلظت های متفاوتی مانند 35% و 50% موجود است اما اسید سولفوریک 98 درصد پایداری بیشتری برای نگهداری در انبارها دارد. از لحاظ فیزیکی به صورت مایع رقیق، بی رنگ و کاملا محلول در آب است که خاصیت خورندگی روی فلزات، بافت های زنده و حتی سنگ دارد. در غلظت های بالا این اسید خاصیت خشک کنندگی و اکسید کنندگی قوی دارد.

اسید سولفوریک 98 درصد ؛ پایدارترین نوع اسید

مشخصات فیزیکی اسید سولفوریک

اسید سولفوریک یک اسید قوی خورنده‌ی روغنی است که هیچ بو و رنگی ندارد. اگر چه اسید سولفوریک در غلظت‌های مختلف 10 درصد، 5/33 درصد، 18/62 درصد، 67/77 درصد و 98 درصد موجود است، اما اسید سولفوریک 98 درصد پایداری بیشتری برای نگهداری دارد. اسید سولفوریک 98 درصد در دمای 10 درجه‌ی سانتی‌گراد ذوب شده و در دمای 337 درجه‌ی سانتی‌گراد به جوش می‌آید.

مشخصات شیمیایی اسید سولفوریک 98 درصد

اسید سولفوریک، یک اسید بسیار قوی است که در محلول های آبی به طور کامل یونیزه می شود و یون‌های هیدرونیوم (H3O +) و هیدروژن سولفات (HSO4-) آزاد می‌کند. واکنش اسید سولفوریک 98 درصد با آب گرمازا است و همواره باید توجه داشته باشید که برای رقیق کردن اسید سولفوریک 98 درصد باید اسید را به آب اضافه کنید و هیچ‌گاه برعکس آن را انجام ندهید. زیرا گرمایی که در ترکیب این دو ماده تولید می‌شود به قدری است که می‌تواند آب را به دمای جوش برساند و اسید را به اطراف پخش کند.

تاریخچه اسید سولفوریک

در حالی که مطالعات اولیه برای کشف اسید سولفوریک را کیمیاگر قرن هشتم، جابر ابن حیان، انجام داده است، اما مطالعات و کشف نهایی آن توسط پزشک و کیمیاگر قرن نهم، زکریای رازی صورت گرفت. در نهایت، روشی که زکریای رازی آن را کشف کرد، در اروپا از طریق ترجمه‌ی متن‌های عربی و فارسی، توسط کیمیاگران اروپایی مانند آلبرت ماگنوس مورد استفاده قرار گرفت.

پس از سال‌ها تلاش دانشمندان، در سال 1831 میلادی، تاجر سرکه‌ی بریتانیایی، پرگرین فیلیپس، فرآیند بسیار با ارزشی را کشف کرد که امروزه به نام فرآیند تماسی شناخته می شود و تمام اسید سولفوریک تولید شده در دنیا با این روش تهیه می‌شود.

اسید سولفوریک 98 درصد چه ویژگی هایی دارد؟

اسید سولفوریک 98 درصد دارای مولکول هایی با فرم گشتاور قطبی است که می توانند با یکدیگر پیوند هیدروژنی برقرار کنند.


@image


اسید سولفوریک 98 درصد یک ماده شیمیایی است که در واکنش های شیمیایی و فرآیندهای تولید سایر ترکیبات کاربردهای بسیاری دارد. عمده ترین کاربرد آن در کارخانجات تولید کود شیمیایی ، سنتزهای شیمیایی، تصفیه پسابها، استخراج فلزات، پالایشگاههای نفت می باشد.

در واکنش بین اسید سولفوریک و اسید نیتریک، یون نیترونیوم ایجاد می شود که در فرآیند نیتروژن دار کردن سایر ترکیبات استفاده می شود. فرآیند نیتروژن دار کردن در صنایعی همانند تولید نیترو گلیسیرین، مواد منفجره مانند تری نیترو تولوئن TNT)) به کار می رود.

این ماده شیمیایی در انباره های سربی یا باطری های سربی به عنوان محلول الکترولیت به کار می رود. اسید سولفوریک 98 درصد یک عامل آبگیری قوی است که در اغلب واکنش ها به عنوان عامل هیدراتاسیون به کار می رود. در تولید میوه های خشک البته در میزان کم از اسید سولفوریک 98 درصد برای جذب آب استفاده می شود.

اسید سولفوریک 98 درصد که در کارخانه های داخل کشور هم تولید می شود با کیفیت ترین نوع اسید سولفوریک می باشد. این اسید در زمره اسیدهای خطرناک است. رنگ این اسید شفاف و روشن است و برخلاف سایر اسید ها بدون بو است

اسید سولفوریک 98 درصد چه کاربردی دارد؟

اسید سولفوریک 98 درصد به طور طبیعی در گازهای خارج شده از آتشفشان وجود دارد و با هر درصدی قابلیت حل شدن در آب را دارد. بدلیل اینکه واکنش آن با آب شدیدا گرمازا است باید از افزودن یکباره آن به آب خودداری کرد.

میل ترکیبی اسید سولفوریک با آب به اندازه ای است که در واکنش با سایر مواد هیدروژن و اکسیژن آنها را بصورت آب جدا می کند. اسید سولفوریک 98 درصد یک ماده شیمیایی خورنده است که بخش عمده ای از باران اسیدی را تشکیل می دهد. در هنگام بارش باران قطرات آب با آلاینده های ناشی از کارخانجات و خودروها که در هوا معلق هستند واکنش داده و تولید اسید می کند.

اسید سولفوریک 98 درصد با فلزات واکنش می دهد. افزایش دما باعث می شود که میزان این واکنش بیشتر شود در حالی که این اسید بر سرب و جیوه تاثیری ندارد. اسید سولفوریک 98 درصد اسید سولفوریک خالص نیز نامیده می شود.

کاربرد اسید سولفوریک 98 درصد به طور گسترده ای متنوع بوده و در تولید اکثر کالاهای تولیدی نقش مهمی دارد. استفاده‌ی عمده‌ی آن در تولید کود است، چرا که با تنظیم pH خاک، به جذب مواد مغذی گیاهان کمک می‌کند. اسید سولفوریک 98 درصد در آب حل می‌شود و به همین خاطر در آب زدایی بسیاری از مواد (از جمله کربوهیدرات‌ها) از اسید سولفوریک 98 درصد استفاده می‌کنند. این ماده با شکر واکنش داده و 11 مولکول آب را از آن خارج می‌کند و در نهایت، اسید سولفوریک 98 درصد رقیق و یک توده‌ی کربنی تیره باقی می‌ماند. به جز طلا، فلزهای مس، نقره و آهن را در خود حل می‌کند و همین ویژگی اسید سولفوریک 98 درصدمی‌تواند در فرآیند خالص سازی طلا کمک کننده باشد. همچنین در اکسیدزدایی سایر فلزات نیز از اسید سولفوریک 98 درصد استفاده می‌کنند. برای مثال، برای تمیز کردن آهن و فولاد قبل از پوشاندن آن‌ها با قلع یا روی، از آن استفاده می شود. این ماده به طور گسترده در تولید مواد شیمیایی مختلفی مانند اسید هیدروکلریک، اسید نیتریک، نمک های سولفات، مواد شوینده مصنوعی، رنگ‌ها و رنگدانه‌ها، مواد منفجره و مواد مخدر استفاده می شود. همچنین در پالایشگاه‌ها از اسید سولفوریک 98 درصد استفاده می شود تا ناخالصی‌ها را از بنزین و سایر محصولات پالایشگاهی شستشو دهد. به عنوان الکترولیت در باتری اتومبیل‌ها نیز کاربرد دارد. همچنین در صنایع شیمیایی مختلف دیگری مانند تولید شوینده‎‌ها، رزین‌ها، حشره‌کش‌ها، مواد دارویی، کاتالیزورهای پتروشیمی، صنایع کاغذسازی و تصفیه‌خانه‌های فاضلاب نیز کاربرد دارد.


@image


تولید اسید سولفوریک 98 درصد با فرآیند تماس مستقیم

اسید سولفوریک 98 درصد در صنایع مختلفی کاربرد دارد که یکی از آنها استفاده از آن در صنعت نفت به منظور تسویه مواد نفتی می باشد. بیشترین درصد از تولید این اسید در تولید کودهای شیمیایی به کار می رود.

این اسید در تولید شوینده های صنعتی، در صنایع چرم سازی و دباغی کاربردهای گسترده ای دارد چرا که دارای خاصیت قوی هیدرولیز چربی ها و لیپیدها و خشک کنندگی می باشد.

در صنایع تولید آهن و فولاد این اسید به منظور اکسید زدایی و جلوگیری از پوسته پوسته شدن به کار می رود.

این اسید در صنایع شیمیایی فراوانی مانند کاتالیزورهای پتروشیمی، تولید مواد دارویی و رزین ها، حشره کش ها، ضد یخ، تولید شوینده ها، تولید آلومینیم، کاغذ سازی و تصفیه آب و.....استفاده می شود.

اغلب ترکیبات سولفاته به کمک اسید سولفوریک تولید می شود.

در فرآیند تولید اسید سولفوریک، ماده اولیه گوگرد با عیار 99% مورد استفاده قرار می گیرد. گوگرد پس از شارژ شدن در داخل حوضچه های بتونی توسط لوله های بخار در دمای 125 درجه سانتیگراد ذوب می شود، پس از آن به داخل کوره احتراق پمپ شده و در آنجا می سوزد و تبدیل به SO2 می شود. این گاز تولید شده به داخل مبدل حرارتی هدایت شده و در مجاورت یک کاتالیزور پنتا اکسید وانادیم تبدیل به گاز SO3 می شود.

در داخل برج های جذب، تری اکسید گوگرد SO3 در مجاورت با اسید سولفوریک 98 درصد قرار گرفته و الئوم تولید می شود که این الئوم سریعا به تانک سیرکوله می ریزد . علت نام گذاری این تانک به نام تانک سیرکوله این است که اسید در داخل آن و همچنین برج های جذب به طور مداوم در حال چرخش است به عبارتی یک سیکل تولیدی بسته را طی می کند.

با افزودن آب به تانک، الئوم شکسته شده و اسید سولفوریک 98 درصد را تولید می کند و اسید تولید شده توسط لوله های ویژه ای به سمت تانک های ذخیره هدایت می شود. این روند تولید اسید سولفوریک 98 درصد است.


@image


خطرات اسید سولفوریک 98 درصد

اسید سولفوریک 98 درصد به شدت خورنده است و در تماس با پوست می‌تواند آسیب‌های جبران‌ناپذیری بر جا بگذارد. بهتر است در حین استفاده از آن، از دستکش ایمنی و لباس کار مناسب استفاده کنید و در صورت تماس اسید با پوستتان، آن را فوری با آب بشویید.

استفاده از عینک ایمنی در حین کار با اسید سولفوریک 98 درصد بسیار ضروری است، چرا که نباید به هیچ وجه با چشم تماس پیدا کند. در صورتی که اسید سولفوریک 98 درصد وارد چشم شما شد، باید فورا آن را به مدت چند دقیقه به طور مداوم با آب شست و شو دهید.

همچنین بخارهای سمی آن اگر تنفس شود می‌تواند مرگ آور باشد. پس بهتر است از یک ماسک مناسب استفاده کرده و در محیط باز و یا در زیر هود قوی از اسید سولفوریک 98 درصد استفاده کنید.

شاید دوست داشته باشید مقالات زیر را هم بخوانید:

قیمت اسید سولفوریک را چه عواملی تعیین می کند؟

اسید سولفوریک چه نوع ماده ای است؟

فروش اسید سولفوریک برای چه صنایعی اهمیت دارد؟

آکام سولفور

1398/4/9

مقالات مرتبط

مقاله تست1

کاربرد اسید سولفوریک در تصفیه فرآورده های نفتی

استخراج مس با استفاده از اسید سولفوریک

عنوان خبر1

عنوان خبر2

هشت آزمایش باورنکردنی با اسید سولفوریک

فیلم2

گواهینامه ها

گالری

اسید سولفوریک و کاربرد آن در تهیه کود شیمیایی

کاربرد اسید سولفوریک در کشاورزی

الیاف مصنوعی

کاربرد سولفوریک اسید در امور پالایش نفت

کاربرد سولفوریک اسید در صنایع شیمیایی

کاربرد سولفوریک اسید در تولید کودهای شیمیایی

کاربرد سولفوریک اسید در صنایع فولاد و متالورژی

کاربرد سولفوریک اسید در رنگ‌های سنتزی، چرم‌سازی، نساجی، ریسندگی و پارچه بافی

سرنخی از زندگی کهن مریخ روی زمین

امضای قرارداد کارخانه ذوب و طرح‌های توسعه معدن مس سونگون ورزقان با چینی‌ها

رسیدن به دمای "زهره" در آزمایشگاه جدید "آژانس فضایی آلمان"

حمل و نقل

صنعت سبز

کاربرد

صادرات

اهداف تولید اسید سولفوریک در ایران

اسید سولفوریک در مقابل مگس، پروانه ، گل و بید

اسید سولفوریک در مقابل پپسی! 7 آزمایش شگفت انگیز با اسید سولفوریک

اسید سولفوریک در مقابل تخم مرغ

احداث کارخانه‌های اسید سولفوریک با هدف صیانت از محیط زیست

کارخانه‌ های اسید سولفوریک چگونه کار می‌ کنند؟

نکات ایمنی و توصیه‌ های بهداشتی در مورد اسید سولفوریک

نگاهی به روند ساخت و تجارت اسید سولفوریک در دنیا

سولفات روی

فروش اسید سولفوریک برای چه صنایعی اهمیت دارد؟

اسید سولفونیک LABS

اسید سولفوریک چه نوع ماده ای است؟

سولفات آهن کشاورزی

تولید اسید سولفوریک؛ ماده اولیه صنایع شیمیایی

کات کبود سولفات مس؛ ترکیبی با کاربرد های فراوان

قیمت اسید سولفوریک را چه عواملی تعیین می کند؟

اسید سولفوریک 98 درصد ؛ پایدارترین نوع اسید

بازدید مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی

اسید سولفوریک، سلطان مواد شیمیایی در جهان

سوالات و نظرات خود در مورد این مقاله را برای ما ارسال کنید.


کاربر مهمان: 

محتوای کاملی بود خسته نباشید.

پاسخ ادمین: 

سلام ممنون از انرژی خوبتون.